Hur bekämpar man en pågående pandemi med hjälp av datorer? - söndag 18 April

Möt framstående forskare och experter i en högaktuell paneldebatt om covid-simulering.
​Hur covid-19 sprids i samhället och vilka åtgärder som är mest effektiva för att minska smittspridningen har stötts och blötts av forskare, myndigheter och politiker världen över. Alla söker efter snabba och effektiva lösningar för att få stopp på den pandemi som fortsätter att spridas runt om i världen.
För att förstå smittspridningen och hur den bäst kan stoppas används idag avancerade dator-simuleringar och beräkningsmodeller, ändå har mycket av det som presenterats visat sig vara felaktigt.
Varför har det varit så svårt att simulera spridningen av covid-19? Vad kan vi dra för lärdomar, och hur kommer morgondagens teknik hjälpa oss att förebygga och planera för framtida pandemier?

Medverkande:
Tom Britton, Professor, matematiska institutionen, Stockholms universitet; Joacim Rocklöv, Professor, institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, Umeå universitet; Sharon Kühlmann-Berenzon, Dr, Folkhälsomyndigheten; Devdatt Dubhashi, Prof, Institutionen för data- och informationsteknik, Chalmers; Sandro Stucki, Doktor, Institutionen för data- och informationsteknik, Chalmers,
Programkategorier:
Naturvetenskap, samhällsvetenskap, samtal
Längd:
30m
  • 16:50