Matematiska leksaker - DIGITALT - tisdag 29 september

Denna matteworkshop har kommit att bli en årlig favorit under Vetenskapsfestivalen och i år har den stöpts om till en digital variant.

Vilka strategier kan du hitta för att vinna i våra spel? Har detta något att göra med matematiska begrepp som multiplikation, summor, bråk och oändligheten? Var med och testa, leta mönster och resonera om vad som händer med hjälp av spännande matematiska lekar på nätet. Räkna med engagerande problemlösning!

OBS! Eleverna måste ha tillgång till dator, tablet eller smarttelefon för att delta och klassen bör ha en större skärm eller duk där de kan följa med i sändningen och interaktionen.
Förberedande material skickas till klassen och det är bra att gå igenom detta med eleverna. Det är dock inget krav för att delta.

Medverkande:
Laura Fainsilber, Universitetslektor, Damiano Ognissanti, Tekniklektor, och Carl-Joar Karlsson, doktorand, Matematiska vetenskaper, Chalmers och Göteborgs universitet
Programkategorier:
Matematik, laborera, samtala & fråga, undersöka & upptäcka
Längd:
45m
Övrigt:
Obs! Eget klassrum eller annan lokal med bra uppkoppling, ljud och bild. Eleverna måste ha tillgång till dator, tablet eller smarttelefon för att delta. Digitalt spel och förberedelsematerial skickas innan genomförandet.
Målgrupp:
Skolår 5-9
Pris inkl. moms:
Ingen avgift
Plats:
DIGITALT
  • Antal platser: 90 12:00 Eget klassrum eller annan egen lokal