LiveLabb: Koll på koldi - onsdag 14 april

Vetenskapsfestivalen och LiveLabbet bjuder in alla Sveriges grundskoleklasser till engagerande och kunskapsspäckade vetenskapsshower online! Under en studiosänd timme med mycket interaktivitet vill vi sätta igång tankar och idéer hos eleverna, väcka nyfikenhet och ge aha-upplevelser!

Kol finns i allt liv på vår jord. Du hittar det i träd, växter, djur, organismer - helt enkelt i allt som lever. Nu har du chansen att under en hel timme djupdyka i koldioxidens häftiga värld!
I den här livesändningen kommer Universeum och AstraZeneca hjälpa dig förstå hur du kan utveckla koldioxid och genom experiment förstå koldioxidens olika egenskaper. Du får träffa riktiga forskare och samtidigt utföra spännande och coola, eller ska vi säga kalla, experiment direkt i ditt klassrum. Det är mycket som ska hinnas med under denna timme, så håll i hatten för nu kör vi!

Häng med programledaren och Barnkanalen-profilen Leila Trulsen på utmaningar, experiment och möten med riktiga forskare och experter. Eleverna är med och driver aktiviteten direkt från klassrummet! Live-laborationer i studion varvas med intressanta kortare filminslag samt intervjuer. Alla skolklasser som deltar får vara med och labba i sitt eget klassrum och tycka till och tänka till via digitala verktyget Menti.com.

Alla LiveLabbs-aktiviteter är kopplade till läroplanen och erbjuder inspiration och kompletterande kunskap för både elever och lärare. OBS: Till varje LiveLabb ingår ett lärarmaterial som ni kan arbeta med i klassrummet innan och efter livesändningen.
Lärarmaterialet finns att hämta på Vetenskapsfestivalens hemsida under fliken För skola- LiveLabbet, från och med 19 mars. Det ska vara enkelt att delta, men vissa förberedelser måste göras för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av aktiviteten.

Medverkande:
Andreas Tärnvind, Pedagog, Utbildning, Universeum och Lovisa Frostne, forskare, AstraZeneca Programledare: Leila Trulsen
Programkategorier:
Kemi, laborera
Längd:
1h
Övrigt:
OBS! Länk till livesändningen skickas till alla anmälda inför genomförandet. Förberedelsemateterial finns att hämta på websidan från den 19 mars.
Målgrupp:
Skolår 4-6
Pris inkl. moms:
Ingen avgift
Plats:
ONLINE – sändningslänk skickas när bokningen stängt
  • Antal platser: Obegränsat 09:30
  • Antal platser: Obegränsat 12:00